Welkom op onze Kapoenen pagina

Bij de kapoenen hebben we een wachtlijst. Voor eventuele verdere vragen kan u zich richten tot de groepsleiding op volgend adres groepsleiding@scoutswestmalle.be.

 

Voor jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar (1ste en 2de leerjaar)

Kapoentjes ontdekken het samenwerken met andere leeftijdsgenootjes. Hier maken ze ook vaak hun eerste vriendjes en vriendinnetjes (soms zelfs voor het leven).

Het is allemaal heel nieuw voor hen. Maar ze staan ook open voor dit nieuwe onder het waakzame oog van hun leiding.

Wat wij vooral proberen bij te brengen aan de jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar is sociaal engagement, samenwerking, geduld ...

Tijdens het jaar plannen we hun allereerste weekend waarbij de kinderen 2 nachten blijven slapen. In de zomer van 15 tot 21 juli vindt het kamp plaats. 

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen m.b.t onze kapoenentak? Contacteer ons op kapoenen@scoutswestmalle.be.

Onze begeleiders

Lieselot
Lieselot
FunctieSint & EHBO kleinkamp
TotemHeliolietwitte Toegewijde Beo
PositiefEnthousiast
NegatiefImpulsief
StudiesSociale readaptatiewetenschapen
Anciënniteit12e
Top activiteitKamp
Thijs
Thijs
FunctieKampplaatsen
TotemHeidebloei-oranje Ongedwongen Caraya
PositiefOrdelijk
NegatiefLiegen
StudiesKunstwetenschappen
Anciënniteit14e
Top activiteitDorpspel
Sarah Loos
Sarah Loos
FunctieGroepsleiding & sporthoek en knutselmeester & site en instagram
TotemZonnegloedgeel Stokstaartje
PositiefOnvermoeibaar
NegatiefTwijfelaar
StudiesIndustrieel Ingenieur
Anciënniteit3e
Top activiteitRechtdoortocht
 

Activiteiten van de maand november 2018

Reisje rond de wereld

Wanneer? 04-11-2018 14u00 - 17u00

Tijdens dit dorpsspel gaan we op wereldreis. Duitsland, Nederland, Luxemburg, Spanje, Italië, Japan, Tsjechië, België, Frankrijk, enzovoort. Hiervoor nemen we geen vliegtuig maar gebruiken we onze eigen voeten! Je komt dus best op schoenen waar je goed mee kan wandelen. Tot dan! Tschüss! See you!

11.11.11.-actie

Wanneer? 10-11-2018

Deze zaterdag is het tijd om ons in te zetten voor het goede doel. We gaan van deur tot deur om te vragen of Westmalle de 11.11.11-organisatie wil steunen. Omdat het laar op het jaar is, kan het al eens kouder worden. Naast je liefste gezichtje is het dus ook belangrijk dat je warme kledij aanhebt en/of meeneemt. Na al die goede daden, krijgt iedereen nog iets lekkers.

Scoutsquiz

Wanneer? 17-11-2018

Zoals elk jaar organiseren wij weer onze jaarlijkse scoutsquiz... voor bollebozen, slimmerikken en enthousiaste teams. Alle mama’s, papa’s, oma’s, buren vrienden,... zijn allemaal welkom om deel te nemen. Er is dit weekend geen activiteit voor de Kapoenen.

Terug in de tijd

Wanneer? 25-11-2018 14u00 - 17u00

Heel heel lang geleden was het allemaal anders. Stap samen met ons in de teletijdmachine en wie weet waar komen we uit. We maken een reis door de tijd en maken kennis met iedereen van vroeger. Heb je leuke verkleedkleren van de ridders of van de Vikings of ben je liever een Romein, dan mag je deze zeker aantrekken!

 

TUTUM © 2020