Welkom op onze Kapoenen pagina

Bij de kapoenen hebben we geen wachtlijst. Voor eventuele verdere vragen kan u zich richten tot de groepsleiding op volgend adres groepsleiding@scoutswestmalle.be.

 

Voor jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar (1ste en 2de leerjaar)

Kapoentjes ontdekken het samenwerken met andere leeftijdsgenootjes. Hier maken ze ook vaak hun eerste vriendjes en vriendinnetjes (soms zelfs voor het leven).

Het is allemaal heel nieuw voor hen. Maar ze staan ook open voor dit nieuwe onder het waakzame oog van hun leiding.

Wat wij vooral proberen bij te brengen aan de jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar is sociaal engagement, samenwerking, geduld ...

Tijdens het jaar plannen we hun allereerste weekend waarbij de kinderen 2 nachten blijven slapen. In de zomer van 15 tot 21 juli vindt het kamp plaats. 

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen m.b.t onze kapoenentak? Contacteer ons op kapoenen@scoutswestmalle.be.Onze begeleiders

NETTE THOMAS
NETTE THOMAS
TotemLumia-oranje Spitse Wasbeer
StudiesGeneeskunde
Anciënniteit16e
LAURA GOORDEN
LAURA GOORDEN
TotemKeizerskroonblauwe Onvermoeibare Drongo
StudiesVerpleegkunde
Anciënniteit16e
EMILY VAN WINGHEM
EMILY VAN WINGHEM
TotemKerselaarbloesemblauw Bekoorlijk Zeepaardje
StudiesToerisme & recreatiemanagement
Anciënniteit8ste
RUBEN VERLINDEN
RUBEN VERLINDEN
TotemHelianthusoranje Vredesgezinde Slechtvalk
Studiesindustrieel ingenieur
Anciënniteit9e
 

Activiteiten van de maand oktober 2022

Regenboogspel

Wanneer? 09-10-2022 14u00 - 17u00

Kennen jullie al de kleuren van de regenboog? Dat kan vandaag zeker van pas komen tijdens het spel! Bereid je dus maar voor zodat jij vandaag met al je kennis de rest van de kapoenen naar huis kan spelen. Wie weet is er wel een verrassing voor de winnende kapoen ;))

Levend ganzenbord

Wanneer? 16-10-2022 14u - 17u

Levend gezelschapsspelletjes spelen is altijd plezanter dan op een bord! Zou jij een goede gans kunnen zijn? Kom dan zeker meespelen met deze legendarische versie van het beroemde ganzenbord-spel! Wij hebben er al zin in!!!

Geldactiviteit

Wanneer? 23-10-2022 14u - 17u

Om heel het jaar toffe activiteiten en uitstappen te kunnen doen moeten we samen wat centjes verdienen. Komen jullie ons helpen? Haal jullie schattigste en liefste snoetjes en verkooptrucjes maar boven en dan zien we jullie om 14u aan het lokaal.

Groepsweekend

Wanneer? 28-10-2022 - 30-10-2022

Dit weekend trekken we er met heel de scouts op uit en hopen natuurlijk dat alle kapoentjes meegaan :)) Ravotten, lekker eten, samen spelen en slapen met je vriendjes en natuurlijk de echte kapoentjes in jullie naar boven laten komen om daarna tegen jullie mama en papa te vertellen hoe leuk het was! De leiding heeft er al super veel zin in!

Groepsweekend

Wanneer? 28-10-2022 - 30-10-2022 12u00

  • Locatie: Hoge Rielen: Ossengoor, Kasterlee (uitrijden tot Parking Oost)
  • Weekend van vrijdag 28/10 t.e.m. zondag 30/10 (verdere info volgt nog)
  • Kostprijs: €45
  • Meenemen: dekbedovertrek, hoofdkussen, slaapzak, knuffel, kledij en schoeisel aangepast aan het weer en je goed humeur.
  • Wat moet je dus niet meenemen, omdat het aanwezig is: bord, beker, bestek, luchtmatras (er zijn bedden).
  • Probeer bagage mee te nemen die je gemakkelijk kan vervoeren (bv. trekkersrugzak of wieltjes), we moeten nog een eindje wandelen met onze bagage.

 

TUTUM © 2023